Amb l’objectiu que els desplaçaments i els acompanyaments dels menors als centres educatius d’Inca es facin de la forma més segura possible, la Policia Local ha posat en marxa la campanya «Acompanyaments segurs». Fins a final del mes d’abril es pretén conscienciar a la societat sobre la importància de la prevenció d’accidents a l’entorn escolar i a l’hora fomentar hàbits de conducta responsables i comportaments segurs que evitin accidents. «En els darrers mesos, ens han arribat moltes queixes de pares i mares que acompanyen o van a cercar als seus fills als centres educatius on exposen una sèrie de conductes incíviques que van totalment en contra de la bona convivència als carrers», ha comentat la regidora de Mobilitat, Antonia Triguero.

D’aquesta manera, la campanya començarà amb una fase informativa, durant la qual es distribuiran 4.000 fulletons als diferents centres educatius, escoletes i guarderies de la ciutat. El document és un recull de consells per millorar la seguretat del trànsit en els acompanyaments escolars. Paral·lelament, a l’entrada dels centres educatius, els agents aniran informant, donant consells i detectant conductes que vagin en contra de la normativa vigent en matèria de trànsit. Durant els quinze dies posteriors a aquesta fase de la campanya els policies sancionaran conductes que vagin en contra de la normativa vigent en matèria de trànsit. Finalment, des de l’àrea de Trànsit, juntament amb el Policia Tutor, s’oferiran xerrades formatives a famílies i professionals de l’educació a través de les AMIPA’s.

Per altra banda, la Dirección General de Tráfico -DGT- durant les pròximes setmanes durà a terme una campanya de control del transport escolar. Es farà especial incidència a l’acompanyament, les mesures de seguretat a l’hora de pujar i baixar del vehicle i la utilització dels sistemes de retenció.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image