Amb l’objectiu que els desplaçaments i els acompanyaments dels menors als centres educatius d’Inca es facin de la forma més segura possible, la Policia Local ha posat en marxa la campanya «Acompanyaments segurs». Fins a final del mes d’abril es pretén conscienciar la societat sobre la importància de la prevenció d’accidents a l’entorn escolar i alhora fomentar hàbits de conducta responsables i comportaments segurs que evitin accidents. «En els darrers mesos, ens han arribat moltes queixes de pares i mares que acompanyen o van a cercar els seus fills als centres educatius a les quals exposen una sèrie de conductes incíviques que van totalment en contra de la bona convivència als carrers», ha comentat la regidora de Mobilitat, Antonia Triguero.

D’aquesta manera, la campanya començarà amb una fase informativa, durant la qual es distribuiran 4.000 fullets als diferents centres educatius, escoletes i guarderies de la ciutat. El document és un recull de consells per millorar la seguretat del trànsit en els acompanyaments escolars. Paral·lelament, a l’entrada dels centres, els agents aniran informant, donant consells i detectant conductes que vagin en contra de la normativa vigent en matèria de trànsit. Durant els quinze dies posteriors a aquesta fase de la campanya els policies sancionaran les conductes d’aquest tipus que s’esdevinguin. Finalment, des de l’Àrea de Trànsit, juntament amb el policia tutor, s’oferiran xerrades formatives a famílies i professionals de l’educació a través de les AMIPA.

Per altra banda, la Dirección General de Tráfico -DGT- durant les pròximes setmanes durà a terme una campanya de control del transport escolar. Es farà especial incidència en l’acompanyament, les mesures de seguretat a l’hora de pujar i baixar del vehicle, i la utilització dels sistemes de retenció.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image