Inca és una de les 17 localitats que s’han unit per reclamar la intervenció del Govern d’Espanya i de la Unió Europea per ajudar la indústria del calçat i els seus components.

Els batles i batlesses dels municipis que alberguen la major part del teixit industrial productor de calçat d’Espanya s’han unit per manifestar el seu suport al sector del calçat, els seus components, maquinària i marroquineria i per reclamar, tant al Govern d’Espanya com a la Unió Europea, mesures per donar solució als problemes derivats de la crisi econòmica generada per la pandèmia i davant l’amenaça de nous aranzels per part dels EUA.

Així doncs, un total de 17 municipis de cinc comunitats autònomes s’han reunit amb la finalitat d’aconseguir la unitat d’un dels principals sectors manufacturers del país. El resultat de la trobada és una declaració institucional signada pels batles i batlesses d’Elx, Petrer, Villena, Aspe, Monòver, el Pinós, Vall d’Uixó, Almansa, Fuensalida, Caravaca de la Cruz, Ciutadella, Alaior, Ferreries, es Migjorn Gran, Arnedo i Inca. També la signa el Consell Insular de Menorca. D’aquesta manera, l’acord reuneix els municipis productors del 90 % del calçat nacional.

En la reunió hi han participat també com a representants de la patronal Marian Cano, presidenta d’Avecal i de FICE, i Manuel Román, president de l’AEC. També hi ha assistit l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina.

«El sector del calçat està patint els efectes de la crisi provocada per la COVID-19 i no pot quedar al marge de les subvencions; treballem plegats per aconseguir ajuts per a aquestes empreses i els seus treballadors», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

En la declaració institucional signada per unanimitat es plasma “el suport inequívoc al sector del calçat, els seus components, maquinària i marroquineria, especialment en un moment en què les empreses del sector estan iniciant el camí de recuperació dels devastadors efectes de la pandèmia de la COVID-19”. Així mateix, els batles i batlesses sol·liciten al Govern d’Espanya “la modificació del Reial decret llei 5/2021, de 12 de març, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19, de manera que inclogui els Codis Nacionals d’Activitats Econòmiques (CNAE) de les empreses pertanyents al sector de la indústria del calçat i al sector de la indústria dels components i la maquinària per al calçat i la marroquineria, possibilitant així el seu accés a les línies d’ajudes promogudes en aquest Reial decret i ser beneficiaris d’aquestes”.

En tercer lloc, s’insta el “Govern d’Espanya a realitzar quantes accions siguin necessàries per evitar la imposició de nous aranzels per part dels Estats Units als productes de la Unió Europea, en particular el calçat i els seus components i maquinària, en resposta als recents ‘impostos als serveis digitals’ que han estat implantats per Espanya i altres països europeus”.

«Des de l’Ajuntament d’Inca treballam decididament i farem tot el que estigui al nostre abast per ajudar el sector del calçat, tan important a la nostra ciutat, i contribuir que puguin rebre ajudes», recorda Moreno. En aquest sentit, i per acabar, cal destacar que el passat dimecres l’Ajuntament d’Inca va dur a terme una reunió amb els representants d’AFACA i les presidentes del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca. Durant la trobada, totes les institucions acordàrem sumar esforços per trobar solucions que permetin al sector accedir als ajuts de l’Estat.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image