Un any més, l’Ajuntament d’Inca ha obtingut el segell de reconeixement per la seva transparència atorgat per la Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa, integrada per representants de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així doncs, la capital del Raiguer ha obtingut un 9,2 sobre 10, i manté la  puntuació respecte a l’informe anterior, en el qual havia millorat considerablement la nota, que era d’un 6,7 en la primera valoració.

D’aquesta manera, Inca es converteix en el municipi de Mallorca més transparent, d’acord amb aquest estudi. Pel que fa a l’àmbit balear, només el supera Santa Eulària des Riu (Eivissa) amb una puntuació de 9,4. De fet, el 82 % dels municipis suspèn, i només 12 dels 67 municipis de la comunitat obtenen un aprovat (el 18%).

Inca obté, per tant, una nota d’excel·lent, i compleix així el seu compromís de millora. La UAB ha remès una felicitació per escrit a l’Ajuntament signada pel catedràtic Armand Balsebre, director del grup de recerca impulsor d’aquestes certificacions oficials. Només dos municipis balears obtenen el Segell Infoparticipa 2024: Santa Eulària des Riu i Inca. Pel seu cens, Inca necessitava una nota mínima de 9.

«Amb aquest resultat refermam el nostre compromís amb la transparència i la comunicació amb la ciutadania, pilars fonamentals del nostre projecte de govern. Tot i això, continuarem treballant per millorar la informació, i que els inquers i les inqueres puguin participar del dia a dia de la nostra ciutat», assenyala el regidor de Transparència i Comunicació Miguel Ángel Cortés.

La metodologia té en compte dues grans variables: transparència de la corporació i informació per a la participació. Inca compleix 48 dels 52 indicadors: la totalitat dels referits als representants polítics; 7 dels 9 referits als òrgans de govern i representació; 15 dels 16 referits a la gestió econòmica; la totalitat dels referits a la gestió de recursos col·lectius, i 8 dels 9 referits a eines de participació ciutadana.

El desembre de 2015 va entrar en vigor la Llei de transparència 19/2013, que obliga les administracions central, autonòmica i local a publicar en les seves pàgines web tota la informació d’interès per al ciutadà. El model d’anàlisi ha estat dissenyat per la UAB, i integra 52 indicadors que valoren dos tipus de criteris de validació: que hi hagi informació actualitzada referida de la gestió i que estigui correctament situada i fàcilment localitzable.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image