Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus que es commemora avui, el Museu del Calçat i la Indústria va organitzar ahir una gran festa per celebrar el seu premi Silletto a la Participació i el Compromís amb la Comunitat, en els guardons European Museum of the Year Award (EMYA).
Durant la celebració, l’equip del Museu del Calçat i la Indústria d’Inca, juntament amb la regidora Antònia Maria Sabater, varen explicar al públic assistent com ha estat el procés fins a arribar a aconseguir aquest prestigiós guardó i varen mostrar el seu agraïment a totes les persones que de manera desinteressada han col·laborat i participen activament amb el museu. Així mateix, es va projectar també un petit vídeoresum de la gala d’entrega dels premis a Millor Museu Europeu de l’Any 2022.
L’acte va comptar també amb l’assistència de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el president del Parlament, Vicenç Thomàs; el batle d’Inca, Virgilio Moreno; i altres regidors i membres del consistori inquer. Suasi i Antich «Domèstics» va ser el grup musical encarregat d’amenitzat la vetllada.
Així doncs, el museu inquer va rebre el passat 8 de maig aquest prestigiós premi que atorga any rere any el Fòrum Europeu dels Museus sota l’auspici del Consell d’Europa. La gala es va celebrar a Estònia i va comptar amb l’assistència dels 60 museus nominats. En total es varen entregar 6 guardons, dels quals només un ha viatjat enguany cap a Espanya. En concret, el Museu del Calçat ha rebut «THE SILLETTO PRIZE FOR COMMUNITY PARTICIPATION AND ENGAGEMENT».
El guardó Silletto s’entrega a un museu que compta amb una implicació profunda i contínua amb els seus grups d’interès, el qual s’ha posicionat com a punt d’orientació i referència de la comunitat. En aquest cas, el Fòrum Europeu dels Museus ha lliurat aquest premi al Museu del Calçat i la Indústria d’Inca perquè «és un museu centrat en les persones amb un pressupost molt baix però amb un gran cor, molta energia i una participació activa de la comunitat local. Demostra de manera notable com el treball intergeneracional i la transmissió de coneixements i habilitats a les generacions més joves poden inspirar i fomentar un renaixement de les tradicions artesanals, centrant-se en la història i la fabricació del calçat.»