Es posa en marxa el nou Taller d’Ocupació “Les Formes”, destinat a formar especialistes en reparació de calçat i marroquineria

Ajuntament i Govern balear uneixen de nou els seus esforços per donar una sortida laboral de futur a persones en situació d’atur. Fins a 10 persones majors de 25 anys tendran la possibilitat de formar-se com a especialistes en reparació de calçat i marroquineria gràcies al nou Taller d’Ocupació “Les Formes”.

El batle Rafel Torres i la directora del SOIB Francesca Ramis han visitat avui aquesta iniciativa formativa que es desenvolupa al Museu del Calçat i que s’ha posat en marxa fa poques setmanes.

Durant sis mesos les deu persones participants completaran 960 hores i milloraran la seva qualificació laboral aprenent uns coneixements professionals que augmentaran les seves possibilitats de trobar una feina qualificada. No debades el sector sabater necessita de personal especialitzat i ben format. En aquest temps, a la vegada que aprenen, cobraran el salari mínim interprofessional.

Alhora es pretén millorar la seva formació de base amb diferents matèries formatives, com poden ser aprendre a usar informàtica i Internet. També se’ls donarà formació en higiene i seguretat en la indústria de la pell, tècniques de recerca de feina i foment del treball autònom.

El nou taller suposarà una inversió total de 106.755 euros euros aportats per l’Ajuntament d’Inca i pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears a través del Fons Social Europeu i del Ministerio d’Empleo i Seguretat Social.

És la segona iniciativa d’aquest tipus que es desenvolupa al Museu del Calçat. En el primer taller, hi varen participar 8 alumnes. Aquell primer projecte va implicar el muntatge d’una fàbrica de sabates en miniatura al Museu del Calçat, on es pot comprovar tot el procés complet de fabricació. De fet, fins i tot es pot veure aquesta cadena de fabricació dins la visita que es fa al Museu.

El batle, Rafel Torres, ha destacat avui que el nou taller forma part de la feina que fa l’Ajuntament a Inca amb el suport del Govern per ajudar les persones a trobar feina i millorar la seva formació en aquests moments de dificultats.

Torres ha comentat que l’ofici de sabater artesà té molta sortida, ja que el calçat d’alta gamma té una quota de mercat molt important i, per tant, hi ha feina per poder realitzar. Així mateix, ha explicat que existeixen diferents projectes empresarials a Inca orientats cap a aquesta vessant i que estan madurant.

Compartir

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Newsletter Image