L’entrada solidària de Incajazz ha permés posar en marxa una activitat de musicoteràpia al CEE Joan XXIII d’Inca. Es tracta d’una iniciativa emmarcada dins els canvis que s’han posat en marxa al festival de jazz i amb els que es pretén introduir una vessant social. L’activitat al centre va començar el passat 7 de novembre i ara s’ha presentat amb la presència del Batle Virgilio Moreno, el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez i els representants de l’Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell (EMMDAT), els membres de l’APIMA Joan XXIII, representants de les empreses patrocinadores (La Caixa, Caixa Colonya, Fundació Cultural es Convent i s’Art Cafè) i els encarregats de l’Associació Balear de Musicoterapeutes. «Estam molt satisfets de poder realitzar aquesta activitat perquè el festival entra en una nova etapa en la qual se cerca evolucionar per donar una nova dimensió a l’Incajazz», ha explicat Rodríguez.

pres_musicoterapia_16

Durant el festival, es varen recaptar uns 3.500 euros. Aquesta col·laboració dels espectadors, permet dur a terme dues sessions de musicoteràpia a la setmana durant 6 mesos. Per part de l’EMMDAT s’ha realitzat una dotació d’instruments per tal de millorar l’activitat. «La implicació per part del Consistori és absoluta perquè consideram que l’activitat municipal ha de poder treballar de manera transversal», ha dit Moreno.

Els professionals del curs, al CEE Joan XXIII, treballen amb el so, el ritme, la melodia i l’harmonia amb una finalitat terapèutica i preventiva. El procés està destinat a facilitar i promoure comunicació, aprenentatge, mobilització, expressió i organització , a fi d’assistir a les necessitats físiques, psíquiques, socials i cognitives. «Els tècnics ens anam adaptant el treball a les necessitats concretes del grup i pensam que a mitjà termini es veuran els beneficis de tota aquesta teràpia», ha explicat Laura Cañellas responsable de l’Associació Balear de Musicoterapeutes.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image