La iniciativa donarà feina durant sis mesos a 10 persones i representa una inversió de més de 106.000 euros
L’Ajuntament d’Inca posarà en marxa una nova edició del taller d’ocupació de calçat destinada a formar una segona fornada d’artesans sabaters. Aquesta iniciativa es tornarà a desenvolupar en el Museu del Calçat.
Durant sis mesos es donarà formació i un ofici a deu persones majors de 25 anys que es trobin en situació d’atur, que finalitzaran la seva preparació amb un certificat de professionalitat i amb els coneixements suficients per incorporar-se a un lloc de treball qualificat en aquest sector.
Durant sis mesos dites persones rebran una formació especialitzada en la creació de calçat d’alta gamma i també en la reparació de calçat. En aquest temps, a la vegada que aprenen cobraran el salari mínim interprofessional.
Alhora es pretén millorar la seva formació de base amb diferents matèries formatives, com poden ser: prevenció de riscos laborals, alfabetització informàtica, tècniques de recerca de feina i d’autoocupació, així com preparació per a diferents tipus de proves per a adults: català, graduat en secundària, etc.
El perfil de les persones participants com a alumnes respon al de majors de 25 anys amb una mínima experiència laboral dins el sector calçat, pell i marroquineria. La finalitat és reciclar professionalment aquestes persones per aprendre a produir sabates artesanals d’alta gamma.
En el primer taller, hi varen participar 8 alumnes. El primer projecte va implicar el muntatge d’una fàbrica de sabates en miniatura al Museu del Calçat, on es pot comprovar tot el procés complet de fabricació. De fet, fins i tot es pot veure aquesta cadena de fabricació dins la visita que es fa al Museu.
El nou taller suposarà una inversió total de 106.755 euros euros aportats per l’Ajuntament d’Inca i pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears a través del Fons Social Europeu
El batle, Rafel Torres, ha destacat que la iniciativa forma part de l’aposta que fa l’Ajuntament per ajudar les persones a trobar feina i millorar la seva formació en aquests moments de dificultats.
Torres ha comentat que l’ofici de sabater artesà té molta sortida, ja que el calçat d’alta gamma té una quota de mercat molt important i, per tant, hi ha feina per poder realitzar.