El passat any es va donar cobertura a 329 persones
L’Ajuntament d’Inca i l’entitat Probens reafirmen el seu compromís per continuar ajudant les persones que tenen dificultat per trobar un lloc de feina.
Per segon any consecutiu totes dues entitats han signat un conveni de col·laboració que permetrà mantenir el Servei d’Inserció Sociolaboral. De fet, amb aquest objectiu Probens ha rebut una subvenció del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social per a dur endavant tres programes diferents amb fons socials europeus.
Amb aquest conveni Probens durà a terme accions d’orientació laboral adreçades prioritàriament a persones immigrants amb el permís de residència i/o feina. Les persones usuàries d’aquest projecte poden ser derivades dels serveis socials, d’altres entitats o del propi Ajuntament mitjançant l’Àrea de Formació i Ocupació.
Així mateix, s’oferirà aquest servei a les persones residents al municipi d’Inca que, per iniciativa pròpia, vulguin accedir-hi.
L’Ajuntament d’Inca cedirà a l’entitat Probens part de les instal·lacions del Centre de Formació Municipal, per tal poder desenvolupar correctament aquestes activitats d’orientació laboral.
Probens es farà càrrec de les despeses del personal necessari per dur a terme aquest projecte: un psicòleg/òloga i un treballador/a social, que faran les entrevistes i el seguiment dels usuaris i usuàries del projecte, amb reforç d’altres professionals en accions concretes grupals i d’informació. L’horari d’atenció al públic serà de dilluns a divendres de 9 a 13.30 hores.
Probens també assumeix les despeses d’ús de les instalacions i es farà càrrec de les despeses derivades de l’ús de les instal·lacions. Aquest conveni tendrà una vigència d’un any.
El passat any es va donar cobertura a 329 persones i fins al moment 31 d’elles trobaren un lloc de feina. Hi hagué 156 dones i 173 homes.
Els serveis concrets que s’ofereixen són: millora en els coneixements i habilitats per incrementar la possibilitat de trobar feina. S’apropa els perfils de les persones sense feina a les ofertes de treball existents. També s’ajuda a cercar feina a través d’Internet. En darrer lloc es duen a terme tallers formatius de fins a 15 hores per millorar habilitats personals, socials i de comunicació de les persones que es troben en recerca de feina.
SERVEI D’INSERCIÓ SOCIOLABORAL PROBENS INCA
Adreçat a les persones residents al municipi d’Inca i/o municipis propers que es troben en situació d’atur i volen ser acompanyades mitjançant accions d’orientació, assessorament i formació per millorar la seva ocupabilitat.
Mitjançant la metodología de L’ITINERARI PERSONAL D’INSERCIÓ LABORAL treballem l’adquisició i/o millora de competències personals, coneixements i d’habilitats socials i personals que reforcin les possibilitats de trobar una feina.
En el Servei d’Inserció Sociolaboral aquelles persones que es troben en situació de recerca de feina tenen al seu abast:
EL CLUB DE FEINA O ESPAI OBERT DE RECERCA DE FEINA, on qualsevol persona pot consultar les ofertes de feina que prèviament i a partir de la tasca realitzada pel Servei de Prospecció laboral de Probens fem públiques en aquest espai.
Horari: matins de dilluns a divendres de 09.00 a 13.30 hores.
L’ESPAI DE RECERCA DE FEINA PER INTERNET, on les persones que tenen uns coneixements bàsics en l’ús de la informàtica i d’Internet tenen al seu abast un espai amb 2 ordinadors com a suport a les seves gestions de recerca de feina.
Horari: matins de dilluns a divendres de 09.00 a 13.30 hores.
ACCIONS FORMATIVES PER A LA MILLORA DE L’OCUPABILITAT, on es treballa l’adquisició i/o reforç de competències bàsiques o instrumentals, així com també la millora d’habilitats personals, socials i de comunicació de les persones que es troben en recerca de feina. Aquestes accions es desenvolupen en forma de tallers formatius de caràcter grupal amb una durada d’entre 3 i 15 hores.
Les accions grupals estan obertes a totes les persones que es troben realitzant un itinerari personal d’inserció laboral. Alguns d’aquests tallers són:
ALFABETITZACIÓ DIGITAL. NIVELL I i NIVELL II
RECERCA ACTIVA DE FEINA PER INTERNET
APRENENTATGE DE LA LLENGUA CASTELLANA
COMPETÈNCIES TIC PER A LA RECERCA DE FEINA
L’ENTREVISTA DE TREBALL. ADQUISICIÓ D’HABILITATS PER A SUPERAR AMB ÈXIT UNA ENTREVISTA DE SELECCIÓ
RECERCA D’EMPRESES PER INTERNET
APRENENTATGE DE LA LLENGUA CASTELLANA
Les persones interessades a ser ateses al Servei d’Inserció Laboral cal que s’adrecin personalment a Probens (amb el document de demanda d’ocupació del SOIB) i demanin una cita per a una primera entrevista.
Horari d’atenció de Probens: matins de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores.
POBLACIÓ DESTINATÀRIA
Majoritàriament atenem persones d’origen immigrant, tot i que el nombre de persones autòctones ateses ha estat força important, un 40 % del total d’usuaris atesos. Podeu veure les estadístiques relatives a la població destinataria dels serveis.
Perfil dels usuaris atesos
El perfil dels usuaris atesos s’ha obtingut a partir de l’anàlisi de les dades de les 329 persones (des del 04-03-2013 fins al 20-12-2013), a les quals es va obrir fitxa d’expedient d’usuari a la base de dades que gestiona el programa d’actuacions.
1.1. PROCEDÈNCIA:
Estat espanyol:
135
Unió Europea:
12
Països extracomunitaris:
182
Total
329
Majoritàriament els usuaris que procedien de països extracomunitaris són originaris principalment de:
Algèria 1
Argentina 14
Bolívia 7
Brasil 1
Colòmbia 8
Cuba 9
Equador 4
Índia 5
Líban 1
Mali 2
Marroc 83
Mauritània 1
Nigèria 1
Paraguai 1
Rep. Dominicana 5
Senegal 24
Uruguai 2
Veneçuela 2
Xile 4
1.2. DISTRIBUCIÓ DELS USUARIS PER GÈNERE:
De les 329 persones ateses:
156 han estat dones
173 han estat homes
1.3. DISTRIBUCIÓ DELS USUARIS/ÀRIES SEGONS LA SEVA EDAT
Els usuaris/es del Servei presentaven la següent distribució per edats:
Menys de 20 anys: 27
Entre 20 i 30 anys: 88
Entre 31 i 40 anys: 102
Entre 41 i 50 anys: 75
Entre 51 i 60 anys: 31
Més de 60 anys: 6
TOTAL 329 PERSONES ATESES
1.4 . PERSONES QUE HAN ACONSEGUIT FEINA
De les 329 persones ateses, han aconseguit feina 31, que nosaltres tenguem constància (amb contracte); cal dir que algunes persones més han aconseguit feina i no ens ho han fet saber per diferents motius.