L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Inca organitza, juntament amb el Teatre Principal d’Inca i en col·laboració amb la Fundació es Convent i l’Associació Cultural Música Antiga de Caimari, el Festival Internacional de Música Barroca d’Inca (FIMB 23). La segona edició del cicle, dirigit per Tomeu Seguí Campins, abastarà figures tan destacades com Bach, Vivaldi o Händel. A diferència de l’any passat, enguany també es faran demostracions de música del Renaixement i del període de transició d’aquest al barroc.
“La finalitat és que la gent pugui entendre el perquè del barroc, per això enguany oferim a l’espectador un viatge al llarg del camí que hi ha fins a l’explosió d’aquesta etapa”, declara el director del cicle Tomeu Seguí. És per això que enguany es dediquen dos concerts a l’stylus phantasticus, una fórmula estilística molt important cap al barroc.
Així, en el marc del FIMB 23 la capital del Raiguer acollirà sis concerts, que se celebraran en dos espais diferents: el Teatre Principal d’Inca i l’església de Santa Maria la Major. “Després de l’èxit de l’any passat, enguany tornam a apostar per aquests dos llocs, tenint en compte que són molt adients musicalment parlant”, afegeix Seguí.
D’aquesta manera, dia 19 de febrer, a les 18 hores a l’església de Santa maria la Major, es donarà el sus al cicle de música barroca amb el concert gratuït Concerto!, oferit per Luca Ambrosio (clavicèmbal) i Tomeu Seguí (orgue).
Seguidament, divendres 24 de febrer a les 19 hores, el Teatre Principal d’Inca serà l’escenari de Suonare Fantasie, amb Serena Leonardi (viola da gamba i flauta renaixentista) i Tomeu Seguí (clavicèmbal) de protagonistes. El preu de l’entrada és de 12 euros i es pot aconseguir al web teatreprincipalinca.com.
Diumenge 26 de febrer, a les 18 hores a Santa Maria la Major, es farà el concert d’entrada lliure Norbert Itrich d’orgue. Ja al mes de març, diumenge 5, a la mateixa hora i al mateix lloc, s’interpretarà Trio, a càrrec d’Alessandro Milesi (orgue i clavicèmbal), Anna Camporini (violoncel barroc) i Giacomo Coletti (violí barroc). S’hi podrà assistir també gratuïtament.
Consecutivament, diumenge 12 de març, a les 18 hores a Santa Maria la Major, s’interpretarà La Sereníssima, sonate Veneziane, a càrrec d’Accademia Hermans i amb accés obert.
Ja per acabar, diumenge 19 de març a les 20 hores, el Teatre Principal d’Inca serà l’escenari del concert de clausura del Festival de Música Barroca 2023. Amb el títol Insight Lucrezia, el protagonitzarà Antonella Cilento. En aquesta ocasió, l’entrada costa 15 euros i es pot aconseguir al web del Principal.
«Estam molt orgulloses d’acollir, un any més, un festival tan ambiciós, en què es combinen agents internacionals amb propostes locals i inqueres de primera línia. Amb la segona edició, esperam consolidar aquesta cita ineludible per als amants de la música i la cultura a la nostra ciutat, i que la puguem celebrar cada any», assenyala la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Inca Alice Weber.
Finalment, cal destacar que la imatge que il·lustra el cartell del FIMB 23 ha estat realitzada per l’artista mallorquí Joan Lacomba i ha estat titulada Ritmes. Així mateix, el Festival també compta amb la col·laboració d’hotels VIVA, que assumeix l’estada dels músics.