L’Ajuntament d’Inca va aprovar, durant la celebració del darrer Ple, la seva adhesió a la Red de Entidades Locales per desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. D’aquesta manera, el consistori es compromet a complir amb les obligacions i exercir els drets que s’estableixen a les normes de funcionament de la xarxa.
Així mateix, l’Ajuntament haurà de treballar també en la implementació d’un Pla d’Actuació o Estratègia Local, que inclogui una anàlisi de situació i un pla de localització i implementació dels ODS de l’Agenda 2030. D’altra banda, paral·lelament s’iniciarà un procés d’informació i sensibilització per a la participació de tots els agents locals, econòmics i les organitzacions ciutadanes representats en la vida municipal, per la seva implicació en la implementació local de l’Agenda 2030.
“Amb aquesta adhesió, des de l’Ajuntament assumim el compromís de treballar per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible a Inca. És imprescindible la implicació dels governs locals i tota la ciutadania per assolir els objectius marcats per l’Agenda 2030”, explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.
Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat Biel Frontera ha destacat que “hem de sumar esforços per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible i, d’aquesta manera, treballar perquè el nostre municipi sigui més respectuós amb els seus habitants i també amb el medi ambient”.
La Red de Entidades Locales per desenvolupar els ODS de l’Agenda 2030 de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) està formada pels governs locals que es comprometen a localitzar i implementar els ODS de l’Agenda 2030 de manera transversal en les polítiques públiques municipals. Així doncs, l’activitat d’aquesta xarxa està dirigida a afavorir la coordinació d’actuacions entre els governs locals, possibilitant l’assoliment de millors resultats en la implementació de l’Agenda 2030 en els municipis a través de la localització i el desenvolupament dels ODS en l’àmbit local.
Per tant, Red de Entidades Locales és un instrument que ofereix eines als governs locals per tal que puguin assolir els seus objectius d’acord amb la implementació de l’Agenda 2030 a Espanya. A més a més, ofereix als ajuntaments pautes, informació i propostes d’actuacions per fer front a la crisi provocada per la COVID-19, tenint molt present una de les principals premisses de l’Agenda 2030: no deixar ningú enrere.