El batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el president del Patronat de l’Agrupació Pro Minusvàlids Psíquics de la Comarca d’Inca (Patronat Joan XXIII), Pere Rotger, han firmat avui la renovació del conveni de col·laboració per fomentar la normalització i integració de les persones amb discapacitat. A l’acte de signatura, ha estat presents també la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Maria Antònia Pons, i el gerent del Patronat Joan XXIII, Pedró Lladó.
“El nostre compromís amb el Patronat Joan XXIII és ferm. Des de l’Ajuntament sempre hem estat al costat d’aquesta entitat, i estam molt contents de poder renovar aquest conveni de col·laboració i contribuir així a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca d’Inca i de les seves famílies”, explica Moreno.
Així doncs, gràcies a la signatura d’aquest conveni l’Ajuntament d’Inca atorga una subvenció de 20.000 euros al Patronat Joan XXIII amb la finalitat de finançar part de les despeses derivades del desenvolupament dels diferents serveis que ofereixen a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies durant totes les etapes de la vida. Així mateix, en el marc d’aquesta subvenció, el consistori inquer també atorga una ajuda anual per al servei d’oci estival que ofereix Joan XXIII.
Enguany, l’import de l’ajuda s’ha incrementat gairebé un 67 %, passant dels 12.000 al 20.000 euros. D’aquesta manera, l’entitat podrà fer front a inversions per millorar les seves instal·lacions i serveis, així com adaptar-los a la nova situació derivada de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
“El Patronat Joan XXIII és una de les entitats més emblemàtiques de la nostra ciutat. Fa una feina essencial a la comarca d’Inca, i aquesta ajuda anual els permet seguir creixent i poder augmentar el seu nombre d’usuaris. Per aquest motiu, esperam poder seguir col·laborant amb ells molts anys més”, explica Pons.
El Patronat de l’Agrupació Pro Minusvàlids Psíquics de la Comarca d’Inca és una associació sense ànim de guany constituïda a l’any 1975, que ofereix serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies durant totes les etapes de la vida. El seus principals objectius són millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual (DI) de la comarca d’Inca i dels familiars, així com donar resposta a les seves necessitats i desitjos, amb un funcionament basat en principis de qualitat.