Els primers pressuposts participatius del municipi d’Inca permetran executar durant els pròxims mesos 5 projectes proposats per la ciutadania, per un valor de 500.000 euros. Més de 1.000 persones han participat en el procés de votació i han apostat per la sostenibilitat, l’accessibilitat i la convivència amb els seus vots. Aquesta inciativa s’ha desenvolupat amb el suport del Consell de Mallorca.

«Gràcies a aquesta iniciativa, els inquers i les inqueres han pogut incidir per primera vegada en la política municipal i manifestar quins són els seus interessos i prioritats, podent decidir a on s’inverteix una part important del pressupost municipal», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

D’aquesta manera, un cop finalitzat el termini de votació i realitzat el recompte de punts, les propostes més valorades per la ciutadania són:

INCA, CIUTAT SALUDABLE amb 2537 punts: Instal·lació de fonts d’aigua potable, mobiliari urbà amb vegetació i tòtems purificadors d’aire urbà a diversos punts de la ciutat.

INCA, CIUTAT ACCESSIBLE amb 1938 punts: Eliminació de les barreres arquitectòniques i millora de la mobilitat a l’avinguda de Lluc, l’avinguda Antoni Maura i el carrer de Joan Alcover.

INCA CÍVICA amb 1362 punts: Tancament perimetral del Parc Europa.

INCA, CIUTAT PER CONVIURE amb 1263 punts: Creació d’un espai de trobada a la plaça del Bestiar i millorar el parc infantil.

INCA, CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA amb 1260 punts: Creació de noves zones infantils a la plaça del Lledoner, la plaça Lompoc i l’avinguda dels Reis Catòlics.

Així doncs, en aquesta primera edició dels pressuposts participatius d’Inca han participat un total de 1.064 veïns i veïnes de la capital del Raiguer majors de 16 anys. Cada persona podria votar 5 propostes per ordre de prioritat, atorgant 5, 4, 3, 2 i 1 punt a cada projecte seleccionat.

«La nostra finalitat era potenciar la dinamització i impulsar la participació. És important que la ciutadania s’impliqui en el dia a dia del municipi i tots plegats puguem seguir millorant la nostra ciutat», destaca el regidor de Participació, Andreu Caballero.

Prèviament, l’Ajuntament d’Inca es va reunir amb els diferents col·lectius i associacions del municipi per tal de recopilar propostes i suggeriments. Amb tota la informació recopilada, es varen seleccionar 13 projectes els quals passaren la valoració tècnica, atès que cada projecte no podia superar els 100.000 euros de pressupost i s’havia de poder dur a terme aquest any 2022.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image