L’Ajuntament d’Inca aposta una vegada més per impulsar polítiques d’igualtat i posa en marxa el projecte formatiu “Severa de Madariaga”, en honor a la Filla Adoptiva d’Inca que va ser pionera creant la primera escola per a nines l’any 1900. L’objectiu primordial d’aquesta iniciativa és conscienciar de les desigualtats de gènere que continuen presents a la nostra societat i dotar d’eines per fer-hi front. També es pretén capacitar els i les professionals per a la detecció i atenció davant situacions de violències masclistes.
«L’educació en la igualtat no es pot reservar de forma exclusiva als infants i joves, les persones adultes juguen un paper fonamental en la transformació de la societat actual», declara Antònia Maria Sabater, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Inca.
D’aquesta manera, per al curs 2022-2023 “Severa de Madariaga” inclou activitats formatives orientades a professionals, adults i formacions dirigides a infants i joves. En concret, per al primer grup s’organitzen sis formacions, la majoria de dues hores de durada, destinades a persones que fan feina a l’Ajuntament, professorat i persones treballadores d’entitats socials d’Inca. S’hi tractaran temes bàsics i d’altres de més avançats, com són l’atenció a la violència de gènere i la prostitució i tràfic de persones.
Per al segon grup, hi haurà quatre cicles formatius: un per a famílies, un d’exclusiu per a homes i dos d’exclusius per a dones. Pel que fa al darrer grup, d’infants i joves, s’impartiran quatre formacions destinades a l’alumnat dels centres educatius d’Inca. Es duran a terme dins els mateixos centres, per la qual cosa seran més breus (d’una hora de durada) i dinàmics, i inclouran tallers i activitats.
«Encara queda un llarg camí per recórrer per posar fi a les discriminacions per raó de sexe i gènere. És per això que es pretén anar augmentant aquest projecte amb noves formacions i tallers per a la població general», explica Sabater.
Per poder participar en qualsevol d’aquestes formacions, cal inscriure’s prèviament a través d’un formulari en línia o mitjançant el procediment de sol·licitud establert al Projecte Comunitari d’Inca. Per a qualsevol dubte o per a la inscripció, també es pot enviar un correu a igualtat@ajinca.net o telefonar al 627 129 696.