El Comitè Espanyol d’Unicef ha lliurat a Oviedo els seus reconeixements a les “Ciutats Amigues de la Infància 2018”, en un acte a l’auditori Príncipe Felipe. El batle d’Inca Virgilio Moreno i la regidora d’Educació Alice Weber han acudit a la capital del Principat d’Astúries per rebre la distinció. “Des de l’equip de govern creim que actualment Inca ha de tenir una visió preferent cap als nins i nines, ja que ocupen cada vegada més espais i es necessita de la seva participació per progressar com a territori”, ha afirmat Moreno. Entre els premiats hi ha petites ciutats i capitals de província com Almeria, Huelva, Saragossa, Palma, Santa Cruz de Tenerife, Sòria, Pamplona, Castelló, Orense, Bilbao i Vitòria.

Virgilio Moreno i Alice Weber acompanyats de la presidenta del Comité de Balears d'Unicef

Per arribar a aquest moment, des de l’Ajuntament d’Inca s’ha dissenyat tot un conjunt d’accions i polítiques actives per millorar el benestar dels nins i les nines, defensant els seus drets, fomentant la seva participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves. S’ha creat el Consell de la Infància amb la participació dels centres educatius. Aquest òrgan ha aportat una sèrie de demandes a les àrees municipals que han servit per crear un document que s’ha entregat a UNICEF. El dit organisme auditarà en dos anys i quatre anys la implantació d’aquestes polítiques. “La nostra aportació, des de l’equip de govern, és posar en marxa aquesta visió dels més petits per fer de la nostra ciutat un entorn més habitable per a aquesta part important de la població”, ha explicat Weber. Una Ciutat Amiga de la Infància té com a pilars fonamentals el disseny de polítiques públiques eficaces que es basin en la Convenció sobre els drets del nin, la promoció de la participació infantil i adolescent, i l’impuls d’aliances entre tots els actors relacionats amb la infància en l’àmbit municipal.

El programa “Ciutats Amigues de la Infància” és una iniciativa liderada per UNICEF a més de 30 països, que dóna suport als governs municipals en els seus esforços per fer realitat el seu compromís amb els drets de la infància. També és una xarxa que reuneix i connecta els governs locals amb altres parts interessades, com les organitzacions de la societat civil, l’acadèmia, els mitjans de comunicació i, el més important, els mateixos nins i nines que desitgen que les seves ciutats i comunitats siguin més acollidores.

El paper dels governs locals en el compliment dels drets dels nins va passar a formar part de l’agenda internacional el 1992, a Dakar (Senegal), amb l’engegada de la iniciativa Alcaldes Defensors dels Nins, amb el suport d’UNICEF. Més tard, durant la conferència de Nacions Unides sobre assentaments humans (*Habitat II, Istanbul 1996), es va declarar el benestar dels nins com a indicador d’un entorn saludable, democràtic i amb bon govern.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image