L’Ajuntament d’Inca i els membres dels Amics de Santa Magdalena han presentat a l’avinguda dels Reis Catòlics els actes del pancaritat a Santa Magdalena del pròxim diumenge 3 d’abril. Els organitzadors han escollit aquest carrer perquè, malgrat que la sortida es fa al davant de la parròquia de Santa Maria la Major, aquesta és la via de sortida del nucli urbà cap al puig. L’acte ha estat presentat pel batle Virgilio Moreno, qui ha estat acompanyat pel regidor de Participació Ciutadana Toni Peña, el rector mossèn Antoni Vadell i representants de les agrupacions que participen dels actes de la diada. “Estam molt satisfets perquè aquest dia, amb la implicació de tots, es convertirà en una jornada de germanor, en definitiva en un motiu més per fer poble”, ha comentat Peña.

IMG_7728

Els actes del pancaritat comencen el dissabte al vespre amb el tradicional fogueró i la ballada popular a càrrec dels Revetlers del Puig d’Inca. També hi haurà una trobada de ball en línia. Ja el diumenge al matí, de ben prest membres de la Policia Local i de Protecció Civil organitzaran el recorregut de trànsit per a marxaires i per a cotxes per tal que l’organització sigui un èxit. A les 9.30 hores els veïns i veïns es concentren davant Santa Maria la Major i, acompanyats per la música, es comença la pujada al puig. “Enguany com a novetat a la darrera corba del camí d’arribada a l’ermita s’acompanyarà l’antiga imatge restaurada de santa Magdalena fins a l’oratori”, ha explicat mossèn Antoni Vadell. Després, els més petits podran participar dels jocs populars. Mentrestant se celebrarà l’eucaristia, i a la sortida actuarà la Unió Musical Inquera. El XLIII Concurs de Paelles també començarà a la mateixa hora. “Aquest esdeveniment, després de l’anunci que férem de despolititzar-lo, ha tengut una gran acollida, ja que altres anys, descomptant els partits polítics, s’hi presentaven 9 participants, i aquest any hi ha 23 paelles de participació popular”, ha explicat Moreno. A la tarda, els actes acaben amb la ballada popular a càrrec dels Revetlers del Puig d’Inca.

Paral·lelament, des de la Policia Local s’ha muntat un dispositiu per tal de garantir la seguretat de l’acte. Així, s’ha creat un circuit només per als marxaires i un altre només per a vehicles. Aquesta acció suposarà una garantia per a la fluïdesa de la pujada i baixada del puig. “A la zona del polvorí es trobarà el tancament de l’accés del trànsit rodat cap a Santa Magdalena, per la qual cosa es recomana que la gent véngui al pancaritat a peu; així i tot s’ha habilitat el servei d’autobús i zones especials perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin ser pujades a l’ermita per vehicles particulars”, ha explicat Peña. Des de l’organització s’ha fet una crida a tots els inquers i les inqueres perquè participin del pancaritat i es continuï amb la tradició.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image